Tohtori Herman Tarnowerin Scarsdalessa sijaitsevassa hoitolaitoksessa kehittämä dieetti on tarkoitettu maukkaaksi, vaihtelevaksi ja täyttäväksi. Silti sen pitäisi olla tehokas. Väitetään, että se laihduttaa 1/2 kg päivässä ja parissa viikossa vähintään 8-9 kg.

Pääperiaatteena on ravintoaineiden oikea tasapainottaminen. 43% kaloreista tulee proteiinista, 22,5% rasvasta ja 34,5% hiilihydraateista.

Dieetti sisältää 10 perussääntöä:

Syökää tarkoin kaikki mikä on määrätty.
Kaikki alkoholipitoiset juomat ovat kiellettyjä.
Mustaa kahvia, teetä, kivennäis- ym. vesiä saa juoda niin paljon kuin haluttaa.
Välipaloina saa vapaasti syödä porkkanaa ja selleriä.
Salaatin kastikkeeksi vain sitruunaa, omenaviinietikkaa ja yrttejä.
Vihannesruokiin ei saa panna rasvaa, mutta kyllä sitruunaa.
Lihasta on kaikki rasva poistettava.
Ei ole pakko syödä kaikkea.
Älkää syökö heti - lopettakaa heti kun nälkä on tyydytetty.
Noudattakaa tätä proteiinipitoista ruokavaliota enintään 14 päivää.


Scarsdale-dieetin kahden viikon ruokalista:

Aamiainen joka päivä:
puoli greippiä tai saman verran muuta tuoretta hedelmää
yksi viipale maitoon leivottua leipää paahdettuna, ei päällikkeitä
kahvia tai teetä ilman sokeria ja kermaa

Maanantai:
Lounas: rasvattomia lihaleikkeleitä ja tuoretta tai paistettua tomaattia, kahvia tai teetä
Päivällinen: kalaa tai äyriäisiä, vihannessalaatteja, viipale paahdettua leipää, greippi tai muuta hedelmää, kahvia tai teetä

Tiistai:
Lounas: hedelmäsalaattia, kahvia tai teetä
Päivällinen: paistettuja lihapullia, tomaattia, keräsalaattia, selleriä, kurkkua, oliivia ym., kahvia tai teetä

Keskiviikko:
Lounas: tonnikala- tai lohisalaattia sitruuna- tai omenaetikkakastikkeessa, greppi tai melonia tai muuta hedelmää, kahvia tai teetä
Päivällinen: paistettua lampaanlihaa, josta rasva poistettu, vihannessalaattia, tomaattia, selleriä, kahvia tai teetä

Torstai:
Lounas: 2 munaa, raejuustoa, kesäkurpitsaa tai vihreitä papuja ja tomaattia, viipale paahdettua leipää, kahvia tai teetä
Päivällinen: paistettua tai grillattua kanaa (nahka ja rasvat pois), pinaattia, paprikaa, vihreitä papuja, paahdettua leipää, kahvia tai teetä

Perjantai:
Lounas: juustoja ja pinaattia, paahdettua leipää, kahvia tai teetä
Päivällinen: kalaa tai äyriäisiä, sekasalaattia, viipale paahdettua leipää, kahvia tai teetä

Lauantai:
Lounas: hedelmäsalaattia, kahvia tai teetä
Päivällinen: paistettua kanaa tai broileria, vihreää- ja tomaattisalaattia, greippi tai muu hedelmä, kahvia tai teetä

Sunnuntai:
Lounas: kanaa kylmänä tai lämpimänä, tomaattia, porkkanaa tai kukkakaalia, greippi tai muu hedelmä, kahvia tai teetä
Päivällinen: rasvatonta naudanpaistia niin paljon kuin maittaa, salaatiksi keräsalaattia, kurkkua, selleriä, tomaattia (raakana tai paistettuna), ruusukaalia, kahvia tai teetä

Päivällisen vaihtoehto milloin halutaan:
puoli kupillista raejuustoa ja 1 rkl kermaviiliä sekoitetaan, siihen lisätään hedelmäpaloja ja kuusi saksanpähkinän puolikasta murennettuina, kahvia tai teetä


Huom! Selleri on varsiselleriä, ei juuriselleriä. Greippi on hedelmistä suositeltavin, koska sen sokeripitoisuus on pieni. Viinirypäleitä on syytä varoa, sillä niiden sokeripitoisuus on usein suuri.